Procesos Libertad de Brujas - Pantalla de búsqueda

Databanken Akten West-Vlaanderen - Processen Brugse Vrije

Examinar los apellidos de los Procesos por la primera letraZoekwoord: naam of gemeente

Nieuwe zoekopdracht - naam of gemeente (min 3 char.):Estes datos son buscados y puestonos a disposición par Señor Laurent Inghelbrecht y Señora Anne Marie Van Basselaere

Laurent Inghelbrecht schreef het artikel "Studenten, stagairs en knechten in de wetgeving en voor de rechter in het Brugse Vrije", verschenen in de Vlaamse Stam, juli - augustus - september 2019, blz. 320 en vlg.


Palacio Libertad de Brujas

De 1520 a 1525 construyó la junta directiva de la Libertad de Brujas, una nueva mansión en el Bourgo. A partir de aquí fue hasta 1795 el vasto campo de Brujas controlados. De 1795 a 1984, la Palacia de la Libertad de Brujas era utilzado como un palacio de justicia.

Het Stadsarchief van Brugge is sinds 1988 ondergebracht in de oostelijke vleugel van dit historische gebouw.

De vroegere Assisenzaal biedt nu een aantrekkelijke ruimte waar bezoekers individueel of in groepsverband worden ontvangen. De leeszaal van het archief is ingericht in de 17de-eeuwse kapel van het landhuis. De aangrenzende lokalen, de Vertrekkamer en de Wezenkamer zijn in gebruik als bibliotheek en bureaus voor de archivarissen.

De monumentale schouw van het Brugse Vrije met de rijkelijke houten beelden van Karel V en zijn voorouders is te bewonderen in de oude Schepenkamer. Esta sala está abierta como museo, bajo el nombre de 'Sala Renacimiento' de la Libertad de Brujas.

Het veelkleurig bijgebouwtje behoort nog bij het landhuis van het Vrije en is een stukje van het vorige landhuis dat niet werd afgebroken toen het nieuwe werd gebouwd in de 18de eeuw.

En cuanto al escudo de armas: el escudo con un fondo blanco y una franja azul en el escudo de armas de la Libertad de Brujas. La bandera de la ciudad de Brujas agita allí porque la antigua mansión de un edificio ahora es utilizado por la ciudad de Brujas.

Español